Sedloňov I.

11. - 13. ledna 2002

V pátek jsme se vydali vlakem do Nového Města nad Metují, kde jsme přestoupili do autobusu, který nás dovezl do Sedloňova. Zde jsme se ubytovali, najedli a šli spát.
V sobotu jsme vyrazili na běžky. Někteří jedinci byli "donuceni" vyrazit na delší trasu s panem Česákem. Ostatní zkoušeli a zdokonalovali svoje dovednosti v okolí Polomského kopce. Odpoledne po 15 hodině jsme se vrátili. Následoval odpočinek, obědovečeře a sportování v tělocvičně. Pro členy, kteří umějí jezdit na sjezdovkách jsme letos zavedli možnost večrního lyžování na zdejší sjezdovce. Ti co nelyžovali se vydali na večerní pytlování.
V neděli jsme ráno zabalili většinu svých věcí a vydali se na kopec na pytlování. Po pytlování následoval oběd a odjezd domů. Jen jsme zapomněli Karla v Sedloňově, ale nic hrozného se nestalo, vždyť je svéprávný.
Zde si můžete prohlédnout fotografie a tady přečíst článek.

Několik fotografií:
Krajina Sedloňov - Sedloňov Sedloňov Sedloňov Sedloňov Sedloňov Sedloňov Sedloňov Sedloňov Sedloňov Sedloňov Sedloňov Sedloňov Sedloňov Sedloňov Sedloňov Sedloňov Sedloňov Sedloňov Sedloňov

Ráno jsme vstali docela dlouho. Šli jsme se umýt a pak na snídani. Ttam nám bylo řečeno, že dnes se pojedeme projet s pane Česákem. Samozřejmě jen mi starší - já, Bobr, Kuba a Mrazák. Udělali jsme si menší svačinku a vyrazili jsme. Ze začátku jsme jenom stoupali. Vystoupali jsme až na vršek a odtud jsme sjeli k Šerlišskému mlýnu. Zde si chtěli dát kluci razítko, ale byl tu velký nával německých turistů a tak razítko si musí dát až příště. Dále jsme jeli na Masarykovu chatu na Šerlichu. Zde jsme si dali polévku a limonádu a Mrazil si dal čaj. Po občerstvení jsme jeli na Velkou Deštnou cesta byla pěkně upravená a jelo to docela dobře. Dokonce svítilo i slunce, ale jenom trochu. Na Velké Deštné jsme si dali několik sirupů a taky se někdo najedl z vlastních zásob. Potom jsme jeli dál. Hned pěkný sešup dolů. Dole jsem omylem najel na jednoho běžkaře, naštěstí to dobře dopadlo. Mrazil si dal cestou taky na hubu, když se pokoušel zajet do stopy. Dále jsme se jenom tak trochu pohupovali. Jelo se docela pěkně, ale čas nás tlačil a ve 14,00 jsme se otočili asi 3km od Pěticestí. Cesta zpět byla skoro z kopce, ale nejdřív jsme museli vyjet na Velkou Deštnou. Zde jsme si dali sirup, dojedli poslední zásoby a jeli dál. Cestou jsme se ještě rozhodovali, jestli pojedeme po svážnici a nebo po modré. A nakonec zvítězila modrá. Cestou jsme si dali pěkně na hubu. Ještě že jsme to sjeli za světla. Do školy jsme dorazili asi po 16,00. Najedli jsme se a ještě šli do tělocvičny. NUTELA